Najbolje auto presvlake

Najbolje auto presvlake daće vašem vozilu novi sjaj.

Savremeno doba gotovo je nemoguće zamisliti bez automobila. Počev od odlaska na posao, preko kupovine namirnica, pa do vožnje mališana na trening – zahvaljujući autu možemo na vreme da obavimo mnoštvo obaveza koje nas čekaju u toku dana. Dok vikendima nam obezbeđuje beg od gradske buke i gužve u saobraćaju.

Automobili su, zaista, dragocena imovina svakog domaćinstva. Međutim, da bi nam pružali sigurnost i udobnost u vožnji moramo ih održavati. Pored redovnog servisiranja, zamene guma, pranja i poliranja, briga o vozilu podrazumeva i očuvanje njegove unutrašnjosti. U tome vam mogu pomoći najbolje auto presvlake.

Najbolje auto presvlake imaju dugu tradiciju

Verovali ili ne, auto presvlake su se razvijale uporedo sa samim automobilima. Prvu presvlaku napravio je Maurice Aaron 1927. godine, a 5 godina kasnija dobila je komercijalnu upotrebu. Sastojala od komada tkanine koja je postavljana preko sedalnog dela, a kopčama se kačila na dnu ili pozadi.

Posle Drugog svetskog rata počela je proizvodnja auto presvlaka od čvršćih materijala kako bi sedišta zaštitila od habanja i prljanja. Dizajn je, takođe, izmenjen, te su prekrivale čitavo sedište, dok je kopčanje bilo na istom principu. Da bi 2 decenije kasnije, uvođenjem naslona sedišta, presvlake dobile ovaj dodatak.

Važan korak za auto presvlake usledio je 1983. godine kada je napravljen prvi model sa izmenjenim sistemom kopčanja. Umesto kaiševa i kopči upotrebljen je lastiš. Na taj način je obezbeđeno čvrsto prianjanje.

Početkom 21. veka auto presvlake su doživele pravi procvat. Ne samo da su dostupne u različitim stilovima, materijalama i dezenima, već su razvijeni i modeli od hidrofobnih i vodootpornih tkanina, tkanina sa kontrolisanom temperaturom, kao i presvlake koje imaju sopstvenu lumbalnu podršku.

Najbolje auto presvlake dolaze u više vrsta

Postoje 2 vrste presvlaka za sedišta.

Univerzalne auto presvlake, baš kao što im naziv kaže, dizajnirane su tako da odgovaraju velikom broju vozila. Dosupne su u 2 veličine, te lako možete da pronađete model koji odgavara vašem automobilu.

Iako su standardnih dimenzija pružaju izuzetnu zaštitu, kako od mrlja, tako i od raznih oštećenja. Lako se postavljaju, pa je ih možete sami skinuti kada odlučite da ih očistite.

Prilagođene ili tipske, kako se još nazivaju, zapravo su auto presvlake po meri. Što znači da u potpunosti odgovaraju marki, modelu i godini proizvodnje vozila. Ovakav dizajn čuva funkcionalnost sedišta, jer su izrezi za air bagove, sigurnosne pojaseve i druge elemente idealnih proporcija vozilu za koje su namenjene.

Kao i kod univerzalnih modela, prilagođene presvlake se lako postavljaju i uklanjaju radi čišćenja.

Prednost upotrebe auto presvlaka

Ma koliko održavali auto čistim, prašina, zemlja i druge nečistoće sa puteva dospevaju u unutrašnjost. Srećom, za ovaj problem postoji jednostavno rešenje – auto presvlake. Ne samo da će zaštiti od spoljašnjih uticaja vaša sedišta, već i od prljanja za koja smo mi sami krivi. Prosuta kafa, sok, tragovi hrane samo su neki od njih.

Pored prljavštine, auto presvlake štite i od UV zračenja. Sunčevi zraci imaju moć da prolaze kroz staklo oštećujući enterijer vozila, te boja sedišta postaje bleđa. Zahvaljujući presvlakama sedišta na vašem automobilu sačuvaće fabrički izgled. Samim tim, sačuvaćete i vrednost vozila, kada odlučite da ga prodate.

Najbolje auto presvlake krasi trajnost. Napravljene su od materijala vrhunskog kvaliteta i po svetskim standardima, što potvrđuju sertifikati. Time je zagarantovan visoko stepen zaštite, kao i dugogodišnja upotreba.

Odlične performanse prati i neverovatne estetika. Pottuno prilagodljive i u različitim opcijama daće vašem vozilu autentični izgled.

Najbolje auto presvlake možete pronaći u ponudi kompanije Kairos.

Leave a comment