Prodaja auto presvlaka

Prodaja auto presvlaka ima dugu tradiciju.

Verovali ili ne, prve auto presvlake pojavile su se 20-ih godina. Iako skromnog dizajna već tada su našle komercijalnu upotrebu. Ipak, nastanak modela kakvog danas poznajemo dogodio se 1983. godine kada su kaiševi i kopče zamenjene lastišem tako da je obezbeđeno lakše postavljanje i bolje prianjanje.

Sa razvojem tehnologije, procesi proizvodnje su napredovali, te je i prodaja auto presvlaka doživela pravi procvat. Danas na tržištu postoje različiti modeli. Počev standardnih verzija, preko elegantnih kožnih, pa do presvlaka sa dodacima za lumbalnu podršku i kontrolisanje temperature – mogućnosti su, zaista, beskonačne.

Imajući u vidu bogatu ponudu u novom blogu vam dajemo savete kako da izaberete odgovarajuće auto presvlake za svog četvorotočkaša.

Prodaja auto presvlaka prema vrsti

Kupovina auta je velika investicija, te se vozači na različite načine trude da produže njegov vek trajanja. Međutim, briga o autu ne podrazumeva samo redovno pranje, poliranje farova, zamenu ulja i guma i godišnji servis. Nemojte da zaboravite da je neophodno održavati i unutrašnjost automobila. U tome vam mogu pomoći auto presvlake.

Prodaja auto presvlaka

U osnovi, sve auto presvlake se dele u 2 grupe.

Univerzalne auto presvlake predstavljaju modele standardnih dimenzija. To znači da su dizajnirane tako da odgovaraju većini automobila. Iako nisu izrađene specijalno za određenu marku vozila, veoma su rastegljive i prilagodljive, te pružaju lep izgled sedištima.

Za razliku od njih auto presvlake po meri čine višu klasu. Tipske, kako se još nazivaju, prave se po dimenzijama sedišta ne samo odgovarajuće marke automobila, već i godine proizvodnje. Što znači da u potpunosti odgovaraju automobilu. Samim tim je očuvana funkcionalnost sedišta u pogledu otvaranja air bagova, korišćenja sigurnosnih pojaseva i ručica za pomeranje položaja, deljivosti i drugih karakteristika.

Prodaja auto presvlaka prema materijalu

Auto presvlake se izrađuju od različitih materijala.

Najčešće se sreću modeli od poliestera. U pitanju je vrsta sintetičke tkanine veoma mekane, čime je obezbeđena izuzetna udobnost, čak i tokom dugih vožnji. Dodatna prednost se ogleda u činjenici da je ova tkanina izuzetno otporna na mrlje, dok širok spektar boja u kojima dolazi omogućava vam da pronađete auto presvlake koje odgovaraju enterijeru vašeg vozila.

Viši nivo estetike donose auto presvlake izrađene od engleskog žakarda. U pitanju je visokokvalitetna tkanina gustog tkanja koja nastaje tkanjenim prirodnih i sintetičkih vlakana sa finim nitima. Zahvaljujući ovakvom procesu izrade auto presvlake od engleskog žakarda odlikuje izuzetna čvrstoća. Ni nakon godina upotrebe nema tragova habanja, niti izbledele boje, dok glatka forma pruža odlični sjaj, dajući dozu prefinjenosti vašem automobilu.

Sve češće srećemo auto presvlake napravljenje od pike tkanine. Ovaj dvostruko tkani pamučni materijal sa utkanim reljefnim uzorcima privlači pažnju, te daje posebni šarm sedištima.

Bez obzira da li su napravljenje od prirodne ili veštačke, kožne auto presvlake su sinonim za luksuz. Svojim sofisticiranim dizajnom i besprekornom formom pružaju nestvarni doživljaj pri vožnji, koji se pamti.

Pored impresivne estetike, presvlake od kože mogu se pohvaliti velikom otpornošću na mrlje i druge tragove nečistoća. Takođe, čišćenje je znatno lakše nego kod platnenih modela.

Prodaja auto presvlaka

Najbolje auto presvlake možete pronaći u našoj ponudi!