Auto presvlake za Citroen vozila

Auto presvlake za Citroen vozila postale su obavezni dodatak enterijeru.

Citroen je francuski proizvođač automobila, koji je osnovao André Citroën 1919. godine. Inspirisan uspesima koje je imao Henry Ford, u Sjedinjenim Američkim Državama, André je 1919. godine pokrenuo proizvodnju sopstvenih automobila namenjenih širokoj javnosti. Zapravo, Citroen je prvi brend u Evropi koji je uveo masovnu proizvodnju automobila.

Prvi automobil koji je proizveden nazvan je Citroën Type A. Pokretao ga je 4-cilindrični motor i razvijao je brzinu do 65 km/h. Ipak, ono po čemu se izdvajao od drugih jeste da je bio rađen po meri. Naime, sve osim šasije i motora moglo je da se izabere direktno iz fabrike od širokog spektra opcija. Još jedna važna karakteristika bila je pristupačna cena.

Zahvaljujući ovim prednostima Type A je vrlo brzo naišao na veliko interesovanje vozača. To potvrđuje i činjenica da je za godinu dana Citroen proizveo 25.000 primeraka.

U narednim godinama razvijani su novi modeli, atraktivnog dizajna i inovativnih perfomansi. Njihov kvalitet potvrđuju i nagrade za Evropski automobil godine 1971, 1975 i 1990.

Imajući ovo u vidu ne čudi što prodaja auto presvlaka velikim delom obuhvata modele za Citroen vozila.

Auto presvlake za Citroen vozila od poliestera

Poliester je veoma čest materijal auto presvlaka. Karakteriše ga mekoća, koja podseća na antilop kožu. Samim tim pruža prefinjen izgled, uz pristupačnu cenu. Ujedno, obezbeđuje udobnost tokom vožnje.

Auto presvlake za Citroen vozila

Međutim, nije lako očistiti poliester. Ne samo da je materijal veoma porozan, već i podložan mrljama i prljavštini. Srećom, uz malo truda presvlake na vašem Citroenu biće uvek besprekorno čiste. Možete koristiti mokru krpu koju ste dobro iscedili i tečnost za čišćenje sa niskom pH vrednošću, kao što je sapun za bebe.

Auto presvlake za Citroen vozila od vinila

Auto presvlake za Citroen vozila, kao i za mnoge druge brendove, dugo godina pravljene su samo od vinala. Razlog za to leži u činjenici da je ovaj materijal veoma izdržljiv, a lako se održava.

Vinil nije porozan i ne upija mirise. Takođe, daju dozu elegancije sedištima. Glavni nedostatak je udobnost, posebno na vrućini. Materijal apsorbuje toplotu, te ako parkirate na suncu tokom leta, povratak u automobil može biti neprijatno iskustvo.

Za razliku od poliestera, auto presvlake od vinila se lako čiste. Dovoljno je da ih obrišete umereno vlažnom krpom. Dok za tvrdokorne mrlje neophodna je posebna tečnost namenjena za ovaj materijal.

Auto presvlake od fauks kože

Auto presvlake od veštačke kože krasi sofisticiran izgled. Vrhunskog su kvaliteta tako da pružaju osećaj prave kože. Dok je cena povoljnija. Upravo zbog ovih karakteristika široko su u upotrebu, kako na novim tako i na polovnim vozilima.

Ne samo da spadaju u višu klasu, već auto presvlake od fauks kože su odlične za održavanje. Prašinu i čestice prljavštine možete ukloniti krpom, a za detaljnije čišćenje usisajte presvlake.

Kožne auto presvlake za Citroen vozila

Koža je simbol luksuza, te opravdano dolazi sa višom cenom. Ranijih godina auto presvlake od kože bile su namenjene za vozila premijum klase, dok ih danas srećemo na svim Citroen modelima. Veliku popularnost duguju impresisvnom dizajnu koji u trenu izgled automobila podiže na viši nivo.

Iako na prvi pogled deluje kao delikatan materijal, koža je veoma izdržljiva. Uz pravilno održavanje vaše auto presvlake trajaće decenijama. Ipak, zahtevaju više pažnje u pogledu nege.

Da biste očistili kožne presvlake upotrebite, najpre, čistu krpu. Njome ćete ukloniti površinsku prljavštinu. Zatim, za detaljnije čišćenje koristite sredstvo posebno dizajnirano za kožna sedišta.

Korišćenje neadekvatnih proizvoda dovešće do isušivanja i pucanja presvlaka, te će estetika enterijera automobila biti narušena.

Auto presvlake za Citroen vozila

Najbolje auto presvlake za Citroen vozila možete pronaći u našem web shop-u. U bogatoj ponudi čekaju vas i auto presvlake za kamione ovog brenda.