Auto presvlake za Volvo vozila

Auto presvlake za Volvo vozila postale su neophodni dodatak ovim automobilima.

Volvo je vodeći švedski proizvođač motornih vozila sa sedištem u Geteborgu. Kompanija je osnovana 1915. godine kao podružnica SKF-a, proizvođača kugličnih ležajeva. Odatle i naziv, tj. od latinske reči „volvere“, što znači „kotrljam se“.

Međutim, saradnja sa SKF-om nije ostvarena, te su 1924. godine Assar Gabrielsson i Gustav Larson odlučili da stvore prvi švedski automobil. Cilj je bio da naprave automobile koji bi mogli da izdrže teške uslove na putevima u zemlji, kao i niske temperature.

Tri godine kasnije njihova zamisao je i ostvarena. Volvo ÖV 4 je ugledao svetlo dana 14. aprila 1927. godine, te mnogi uzimaju upravo ovaj datum za nastanak kompanije.

U narednim decenijama proizvodnja se razvijala, a započele su i brojne saradnje. Tako je 70-ih godina Volvo potpisao ugovor sa Renaultom. Renault je pomagao Volvu sa vozilima osnovnog i srednjeg segmenta. Zauzvrat, Volvo je delio tehnologiju sa francuskim proizvođačem u višim segmentima.

Usledile su 90-ih saradnje sa Mitsubishi i General Motors proizvođačima. Danas je veći deo kompanije u vlasništvu Geely Holding Group.

S obzirom da su Volvo vozila veoma popularna kod nas prodaja auto presvlaka čini veći deo modela za ovaj brend.

Najbolje auto presvlake za Volvo vozila od tkanine

Auto presvlake od tkanina su široko u upotrebi. Iako postoje različite vrste, među njima posebno se izdvajaju modeli napravljeni od engleskog žakarda.

Auto presvlake za Volvo vozila

U pitanju je posebna vrsta tkanine koje se može pohvaliti neverovatnim izgledom. Nastaje korišćenjem dve ili više niti u boji koje se direktno tkaju u složene uzorke tako da se dobijaju specifične šare i dezeni. Upravo to ih čini prepoznatljivim u poređenju sa drugim vrstama tkanih tkanina koje imaju štampane ili vezene dezene.

Od niti se koriste pamuk, poliester, svila i akril, te možemo slobodno da kažemo da auto presvlake za Volvo vozila od engleskog žakarda imaju prefinjen izgled.

Iako spada u moderne verzije presvlaka za sedišta, ova tkanina je nastala početkom 19. veka. Želeći da komplikovani proces izrade brokata pojednostavi Joseph-Marie Jacquard je 1804. godine izumeo novi razboj. Vrlo brzo se pokazalo da može da kombinuje više različitih vrsta niti, što je stvorilo osnove za razvoj novog materijala. Samim tim je i Jacquardov izum popularno nazvan „mašina za žakard“.

Zašto izabrati auto presvlake za Volvo vozila od engleskog žakarda?

Žakard presvlake za sedišta su izrađene od visokokvalitetnog i bezvremenskog materijala koji je savršen za svako vreme. Ujedno dovoljno su prozračne i lake za održavanje. Zbog toga daju savršen spoj udobnosti, stila, izdržljivosti i cene.

Idealne su i za porodice sa malom decom, kao i ljude sa kućnim ljubimcima. Sa njima nećete morati da brinete o prosipanju soka ili mrvicama grickalica, psećoj dlaki ili mačjem krznu. Zapravo, nikakva prljavština neće dovesti do habanja ovih presvlaka i narušavanja estetike unutrašnjosti vašeg automobila.

Pošto je ova tkanina vodootporna, odbija prašinu, Takođe, možete je prati u mašini, te nema potrebe da izdvajate novac za dodatna sredstva za čišćenje.

Otmen dizajn za sofisticiran izgled automobila

Kožne auto presvlake su sinonim za luksuz. Ipak, ne treba potceniti sofisticiranost koja krasi presvlake od žakarda.

Sam način tkanja donosi raskošne teksture koje privlače pažnju. Dok neograničene mogućnosti kombinovanja niti daju originalni izgled vašim sedištima. I što je najvažnije – ne postoji opasnost od bledenja, rastezanja ili bilo kakvog oštećenja šara, kao u slučaju kada su one utisnute ili odštampane na površini tkanine.

Auto presvlake za Volvo vozila

Auto presvlake za Volvo vozila od engleskog žakarda možete pronaći u našem web shop-u. U bogatoj ponudi čekaju vas i auto presvlake za kamione ovog brenda.