Kako izabrati materijal za auto presvlake?

Materijal za auto presvlake ima veliku ulogu pri izboru.

Unutrašnjost automobila je jednako važna kao i njihova spoljašnjost. Na kraju krajeva, provodite sate u svom vozilu, te su čistoća i komfor tokom vožnje neophodni.

Ključni deo eksterijera čine presvlake za automobil. One štite sedišta od sunčevih zraka i prljavštine koja dolazi sa puteva. Takođe, sprečavaju da prosuta kafa, sok ili hrana prodru do sedišta ostavljajući trajne mrlje na njima.

Čak i ako nikada ne prospete ni kap, otkrićete da su presvlake za automobil neprocenjive. Samo trenje pri ulasku i izlasku dovodi do habanja, posebno na sedištu vozača. Već nakon nekoliko godina primetićete značajnu razliku u odnosu na sedišta pozadi. Ova razlika narušava celokupnu estetiku.

S obzirom da se auto presvlake izrađuju od različitih materijala Kairos vam otkriva koji su najbolji.

Najstariji materijal za auto presvlake

Prvi savremeni modeli auto presvlaka pravljeni su od vinila. Taj trend je zadržan dugo godina. Razlog jeste velika izdržljiva moć materijala. Naime, vinil je otporan na vodu i mrlje. Nije porozan i ne upija mirise.

Sastoji se iz 2 sintetička vlakna, što ga čini dodatno čvrstim. Zbog toga je naročito pogodan za auto presvlake za kamione i komercijalne automobile. Mada ga rado kupuju i porodice sa malom decom.

Može se pohvaliti i ekonomičnošću, kao i lakim održavanjem. Dovoljno je da presvlake obrišete umereno vlažnom krpom. Za tvrdokorne mrlje morate koristiti posebnu tečnost za ovaj materijal.

Presvlake za sedišta od tkanine

Tkanina je popularan materijal za auto presvlake. Naročite za niže klase automobila, jer je poznata po svojoj isplativosti i udobnosti. Kako tkanina nije gladak materijal, nema klizenja, te presvlake obezbeđuju maksimalnu udobnost, ali i otpornost na habanje.

Materijal za auto presvlake

Nažalost, ovaj materijal lako upija prosutu tečnost. Samim tim brzo stvara tvrdokorne mrlje. Ujedno, ima tendenciju da zarobi prašinu i alergene, te nije pogodan za osobe sa respiratornim problemima.

Iako se lako prljaju presvlake od tknine se lako i održavaju. Čišćenje uključuje usisavanje radi uklanjanja prašine i prljavštine. Za mrlje poželjno je da koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje tkanine. Pri čemu treba nežno istrljati mekom četkom, a zatim oprati vlažnom krpom i ostaviti da se osuši na vazduhu.

Kožne auto presvlake

Bez obzira da li je u pitanju fauks ili prava koža ovaj materijal za auto presvlake je sinonim za luksuz i sofisticiranost. Zato je ranijih godina bila namenjena samo za premijum klase vozila. Danas su kožne presvlake dostupne svima.

Svojim impresivnim dizajnom daju dozu prefinjene elegancije. Dok delikatan osećaj stvara neverovatan komfor, podižući doživljaj vožnje na viši nivo. Ipak morate znati da kožne presvlake zahtevaju pažljivo održavanje da bi bile u dobrom stanju.

Neophodna je upotreba pH balansiranog sredstva za čišćenje i balzama za kožu. Najpre suvom krpom obrišite prašinu. Nakon toga nanesite sredstvo za čišćenje krpom sa mikrovlaknima, a onda ponovo prebrišite suvom krpom.

Da biste sprečili pucanje prirodne kože i održavali je mekom redovno koristite specijalni balzam.

Materijal za auto presvlake

Najbolje auto presvlake izrađene od vrhunskih materijala možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos.