Kako zaštititi presvlake za automobil?

Presvlake za automobil imaju važnu ulogu. Ne samo da štite sedišta od habanja i nečistoće, već pružaju dozu elegancije celokupnom vozilu. Ujedno, obezbeđuju komfor, čineći iskustvo vožnje vrhunskim.

Međutim, većina vozača posvećuje pažnju održavanju spoljašnjosti automobila. Dok unutrašnjost stavlja u drugi plan, što je sasvim pogrešno. Na kraju krajeva, provodite sate u svom vozilu. Samim tim su presvlake za auto sedišta najizloženije prašini i drugim nečistoćama. Čak i kada su izrađene od najkvalitetnijih materijala zbog stalne upotrebe sklone su trošenju.

Srećom, njihov vek trajanja možete produžiti odgovarajućim održavanje. Imajući ovo u vidu Kairos vam otkriva kako da zaštitite presvlake za automobil.

Zaštita od sunca

Temperatura u automobilu je mnogo viša od temperature napolju. Ova razlika je naročito izražena u vrelim letnjim mesecima.

Obično nije problem kada je automobil parkiran u hladu ili u garaži. Ukoliko je parkiran napolju za samo 10 minuta unutrašnjost vašeg vozila može dostići gotovo dvostruko višu temperaturu od one napolju.

Visoka temperatura može da ošteti unutrašnje predmete, uključujući i presvlake za automobil.

presvlake za automobil

Zbog toga stručnjaci savetuju da kada uđete u svoj auto, pre nego što upalite klimu, najpre otvorite prozore. Na taj način obezbedićete bolju cirkulaciju vazduha, te smanjiti nivoe benzena i toplotu iz plastike.

Direktna izloženost sunčevim zracima najveći je neprijatelj enterijera automobila. Posebno su kožne auto presvlake osetiljive. Konstantni uticaj UV zračenja vremenom dovodi do sušenja i pucanja kože. Mada ni modeli napravljeni od tkanine nisu bezbedni, jer mogu da izblede i pocepaju se kada su redovno izloženi suncu.

Da biste ovo izbegli dovoljno je da nabavite štitnike za prozore koji blokiraju sunčeve zrake. Ne samo da će vam omogućiti da u svojim novim auto presvlakama uživate godinama, već će i u vozilu biti hladnije.

Smanjite konzumiranje hrane i pića u automobilu

Jelo i piće u kolima su dve najneurednije stvari. Bez obzira koliko pažljivi bili tokom vožnje, ponekad se prolivanje i mrvice ne mogu izbeći. Posebno kada su u pitanju deca.

Presvlake za automobil možete sačuvati ako odlučite da jedete van automobila što je više moguće. Zaustavite se kada dođe vreme za grickanje. Ako vam je potrebna kafa da biste ostali budni, popijte je pre vožnje.

Primenjivanje ovih pravila nije moguće kod mališana. Ipak, postoji rešenje i tada. Preporučljivo je da budete selektivni u hrani koju dozvoljavate u automobilu. Na primer, izbegavajte da deci dajete jogurt i lepljive lizalice. Pića bi trebalo da budu u posudama otpornim na prolivanje kako bi čišćenje bilo lakše.

Redovno čišćenje auto sedišta

Redovno čišćenje čini osnovu očuvanja presvlake za automobil. To, pre svega, podrazumeva usivanje jednom nedeljno.

Konzistentno usisavanje otklanja prljavštinu, prašinu i mrvice sa presvlake. Na taj način sprečavate da lepljiva nečistoća prodre dublje u materijal, dovodeći do trajnih oštećenja.

Osim usisivanja neophodno je da koristite i odgovarajuće proizvode za čišćenje. Morate znati da različite vrste presvlaka zahtevaju različite metode nege.

presvlake za automobil

Za kožne presvlake možete koristiti toplu vodu pomešanu sa blagim sredstvom za čišćenje, tečnim sapunom ili sredstvom za pranje sudova. Vodite računa da ne kvasite previše presvlaku da se voda ne bi nakupljala u šavovima.

Drugi materijali, kao što su vinil i tkanina, imaju jednostavnije održavanje. Možete kupiti višenamensko sredstvo za čišćenje da biste očuvali njihov izgled. Takođe, možete ih lako prati u mašini za veš.

Najbolje auto presvlake vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos.