Održavanje auto presvlaka

Održavanje auto presvlaka je ključno za izgled vozila.

Ništa u automobilu ne privlači pažnju više od lepih presvlaka. Osim atraktivnog dizajna, važnu ulogu u formiranju utiska ima i njihova čistoća.

Nažalost, presvlake za automobil su sklone prljanju. Ma koliko se trudili da budete pažljivi, u jednom trenutku suočićete se sa prosutom hranom ili pićem. Takođe, prljavštine sa asfalta, kao i sa naše odeće ostavljaju trag na presvlakama.

Sve ove nečistoće stvaraju ružne tragove na presvlakama, narušavajući ne samo njihovu estetiku, već estetiku celokupnog automobila. Ne treba zaboraviti da donose i nehigijensku sredinu ukoliko se ne otklone na vreme.

Imajući ovo u vidu Kairos vam daje najbitnije savete za održavanje auto presvlaka.

Održavanje auto presvlaka od tkanine

Održavanje u velikoj meri zavisi od materijala za auto presvlake. Tkanina je najčešći materijal koji se koristi za izradu, jer je isplativa i udobna.

Iako ove auto presvlake spadaju u veoma ekonomične, redovno čišćenje oslobodiće vas stalnih ulaganja u nove.

Održavanje auto presvlaka

Čišćenje presvlake od tkanine uključuje usisavanje radi uklanjanja prašine. Za mrlje koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje tkanine. Ono sadrži deterdžente i surfaktante koji prodiru u tkaninu i otpuštaju prljavštinu i mrlje, bez rizika od oštećenja. Ujedno, čuva boju presvlake, kao i mekani osećaj koji je zaslužan za udobnost tokom vožnje.

Nakon upotrebe sredstva za čišćenje isperite vlažnom krpom i ostavite da se osuši na vazduhu.

Uvek prvo testirajte proizvode za čišćenje na skrivenom delu kako biste bili sigurni da ne izazivaju promenu boje.

Za najbolje rezultate pri uklanjanju mrlja sa presvlaka automobila, stručnjaci savetuju da tečnost koju ste prosuli odmah obrišete maramicom ili ubrusom. Na taj način ćete uklonili što je moguće više tečnosti i sprečiti dublje prodiranje. Samim tim će i čišćenje kasnije biti lakše.

Održavanje auto presvlaka od kože

Kožne auto presvlake spadaju u najvišu klasu. Svojim bepsrekornim sjajem i otmenim izgledom opravdano su sinonim za luksuz. Zbog toga su omiljene vlasnicima premijum vozila. Mada ih rado kupuju i drugi vozači koji svom automobilu žele da podare dozu prefinjenosti.

Koža nudi vrhunski izgled i osećaj, ali zahteva pažljivo održavanje da bi bila u dobrom stanju. U protivnom, počeće da bledi i puca.

Da biste izbegli ove probleme za održavanje auto presvlaka od kože koristite isključivo preparate namenjene za njih. Čak ni univerzalna sredstva za čišćenje kože nisu preporučljiva.

Najpre presvlake treba prebrisati čistom krpom kako biste uklonili svu površinsku prljavštinu. Tek nakon toga možete upotrebiti pH balansirano sredstvo. Posebno obratite pažnju na nabore presvlake. U tom prostoru se prljavština taloži, te čini da koža izgleda grubo i istrošeno.

Održavanje auto presvlaka

Uz adekvatno sredstvo za čišćenje neophodan vam je i balzam. Ovaj preparat štiti kožu i čuva njen sjaj.

Održavanje auto presvlaka od prevrnute kože

Auto presvlake od prevrnute kože su poslednjih godina veoma popularne. Krasi ih besprekorna mekoća, sofisticirani izgled i, pre svega, neverovatna udobnost. Ipak, da bi sačuvale svoje performanse dugi niz godina neophodna je odgovarajuća nega.

Kako voda može da ošteti ovaj materijal, pranje u mašini za veš nije preporučljivo. Umesto toga presvlake četkajte malom četkom nemenjenom za prevrnutu kožu. Pri čemu pokreti treba da budu lagani i bez jakog pritiska. Upravo ovaj metod je najefikasniji za otklanjanje prljavštine i prašine tako da će materijal sačuvati svoju jedinstvenu teksturu.

Ukoliko postoje dublji tragovi nečistoće možete upotrebiti gumicu za prevrnutu kožu ili rastvor sirćeta i vode.

Najbolje auto presvlake za sva vozila, uključujući i auto presvlake za kamione, čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije Kairos.