Auto presvlake za Bentley vozila

Auto presvlake za Bentley vozila sačuvaće njihovu lepotu.

Čuvenu britansku auto kompaniju osnovala su braća Walter Owen i Horace Millner Bentley 1919. godine. Već naredne godine pod njihovim rukovodstvom nastao je inovativni motor sa četiri ventila po cilindru za šasiju. Međutim, isporuka automobila sa ovim motorom odložena je za 1921. godinu, jer je za razvoj dizajna bilo potrebno malo više vremena.

Napredna tehnologija i prefinjena forma učinili su da se Bentley vozila odmah izdvoje na tržištu. Da je reč o vrhunskim automobila potvrdile su i nagrade na brojnim auto trkama.

Međutim, kompanija je doživela bankrot za vreme Velike ekonomske krize, te ju je 1931. godine preuzeo najveći konkurent Rolls-Royce. Kada je i on bankrotirao Volkswagen Group preuzima upravu nad Bentley-jem.

Bez obzira na promenu vlasništva, kvalitet koji je Bentley postavio sa prvim vozilom nastavljen je i u narednim modelima. Imajući ovo u vidu ne čudi što danas ovi automobili opravdano nose epitet prestiža u auto industriji. U skladu sa tim i prodaja auto presvlaka za Bentley vozila se zasniva na luksuznim materijalima, kakva je prevrnuta koža.

Auto presvlake za Bentley vozila sinonim su za eleganciju

Prevrnuta koža je materijal poznat po svom mekom, luksuznom osećaju i jedinstvenoj teksturi. Napravljena je od donje strane koža životinja. Najčešće od jagnjadi. Mada se koristi i koža teladi, koza, jelena i svinja.

 Auto presvlake za Bentley vozila

Proces proizvodnje obuhvata specijalno tretiranje površine u završnoj obradi tako da se dobija karakteristična tekstura. Zahvaljujući ovoj karakteristici auto presvlake za Bentley vozila od prevrnute kože imaju atraktivan izgled. Takođe, pružaju delikatni osećaj pri dodiru, te vožnja predstavlja poseban doživljaj.

Iako su presvlake od prevrnute kože poslednjih godina u trendu, ovaj materijal ima dugu istoriju. Pojavio se još početkom 19. veka. Korišćen je za izradu skupocenih rukavica, što dodatno naglašava luksuz kojim se mogu pohvaliti auto presvlake napravljene od njega.

Moderne auto presvlake za Bentley vozila

Kožne auto presvlake spadaju u najvišu klasu, ali se visokim perfomansama odlikuju i modeli od prevrnute kože.

Krasi ih otmen dizajn, te i starijim Bentley vozilima daju moderan, atraktivan izgled. Nežne, a opet izuzetno izdržljive, ove presvlake garantuju postojanost dugi niz godina.

Još jedna prednost jeste visoka prozračnost. Naime, prevrnuta koža je tako kreirana da omogućava dobru cirkulaciju vazduha, te ima sposobnost da hladi vaše telo. Upravo zbog toga čini i višečasovnu vožnju po vrelim letnjim danima prijatnom.

Kako se održavaju auto presvlake od prevrnute kože?

Da bi sačuvale svoje performanse dugi niz godina, presvlake od prevrnute kože zahtevaju odgovarajuću negu.

Voda može oštetiti materijal, te nije poželjno da ih perete u mašini za veš. Za čišćenje koristite mekanu četku koja je namenjena za prevrnutu kožu. Preporučljivo je redovno četkanje kako biste sprečili nakupljanje prljavštine i prašine. Na taj način materijal zadržava jedinstvenu teksturu i prelep izgled.

Za male mrlje i tragove nečistoće koristite gumicu za prevrnutu kožu ili rastvor sirćeta i vode. Dok za dubinske fleke najbolje je da čišćenje prepustite profesionalcima.

 Auto presvlake za Bentley vozila

Najbolje auto presvlake za Bentley vozila možete pronaći u našem web shop-u. U bogatoj ponudi čekaju vas i auto presvlake za kamione.