Auto presvlake za Škoda vozila

Auto presvlake za Škoda vozila su izbor mnogih vlasnika ovih automobila.

Škoda Auto je češki proizvođač automobila koji su 1895. godine osnovali Václav Laurin i Václav Klement. Njihova zamisao je bila da proizvedu vlastiti bicikl, jer nisu bili zadovoljni uslovima koje su dobili od strane nemačke kompanije prilikom reklamacije. Tako je firma pod nazivom “Laurin & Klement“ počela najpre da proizvodi bicikle, a zatim i motocikle, da bi 10 godina po osnovanju lansirala i prvi automobil. Voituret A, kako je nazvan, doživeo je uspeh ne samo na domaćem, već i na inostranom tržištu, što je bio veliki podvig u to doba.

Značajan korak u razvoju usledio je 1925. godine kada je kompanija potpisala ugovor o saradnji sa najvećim industrijskim preduzećem Austrougarske – Škodom. Pod njenim imenom je nastavila da posluje, predstavivši nove modele. Škoda 440 Spartak, 445 Octavia, Felicia i Škoda 1000 MB, samo su neki od njih koji su važili za čvrste i pouzdane automobile.

Da bi privukla pažnju vozača iz Zapadne Evrope Škoda je u saradnji sa italijanskom kompanijom Bertone stvorila šasiju novog, Favorit modela, dok je motor rađen po licenci zapadnoevropskih kompanija. Upravo ova kombinacija omogućila joj je prodor na šire tržište.

Auto presvlake za Škoda vozila

Danas, proizvodnja obuhvata 10 modela. Pored Octavie i Fabie, tu su Superb, Scala, Kodiaq, Citigo, Rapid, Karoq, te se prodaja auto presvlaka za Škoda vozila zasniva upravo na ovim modelima. Iako su napravljene od izdržljivih kvalitetnih materijala, uz pravilno održavanje mogu da traju dugi niz godina.

Redovno čišćenje

Vaš auto je nije samo sredstvo da dođete do određenog mesta, niti statusni simbol kojim se ponosite, već je i odraz vaše ličnosti i navika. Ovog su svesni mnogi vozači, te veliku pažnju posvećuju održavanju njegove čistoće. I dok redovno peru spoljašnjost, brišu prašinu sa instrument table i usisavaju patosnice, često zaboravljaju da detaljno pranje zahtevaju i presvlake.

Nemojte zaboraviti da se auto presvlake za Škoda vozila najviše habaju zbog stalne upotrebe, te je potrebno pravilno održavanje i zaštita kako bi unutrašnjost izgledala lepo. Zato stručnjaci savetuju da ih s vremena na vreme skinete sa sedišta i dubinski operete.

Prilikom pranja nikako nemojte koristiti jaka hemijska sredstva, jer mogu dovesti do promene boje i drugih oštećenja materijala. Takođe, nije preporučljivo da koristite preparate koji sadrže izbeljivač. Izbeljivač može da erodira vlakna presvlake i učiniti ih podložnijim habanju.

Za kožne auto presvlake neophodno je malo više pažnje. Da bi sačuvale blistavi sjaj koristite balsame koji su specijalno napravljeni za njihovo održavanje.

Očistite odmah mrlje sa presvlaka

Najbolji način da zaštitite auto presvlake za Škoda vozila je da očistite sve prosute mrlje što je pre moguće. Većina vozača to čini ubrusima ili papirnim maramicama, jer su im one najčešće pri ruci.

Upotreba proizvoda na bazi drveta može da ostavi ogrebotine i tragove na vašim sedištima. I to posebno na kožnim, te je bolje rešenje da mrlje otklonite pamučnom krpom ili starom majicom. Ne samo da će bolje upiti prosutu tečnost, već ne postoji opasnost od oštećenja unutrašnjosti.

Nakon brisanja nežno utrljajte u tkaninu sredstvo za čišćenje dizajnirano posebno za taj materijal.

Smanjite izlaganje sunčevoj svetlosti – Auto presvlake za Škoda vozila

Izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti, posebno po vrelom letnjem danu, može vremenom da dovede do bledila boje auto presvlake, dok kod kožnih uzrokuje pucenja i stvaranje ružnih tragova.

Da biste izbegli ovaj problem najbolje je da automobil, kad god vam to prilika dopušta, parkirate u hladu. Poželjno je da ostavite i prozore otvorene nakon parkiranja kako bi se sedišta ohladila bez zadržavanja toplote unutra. Na taj način produžićete životni vek materijala.

Auto presvlake za Škoda vozila

Najbolje auto presvlake za Škoda vozila čekaju vas u našem web shop-u. Ovde možete pronaći modele i za druge brendove, kao i auto presvlake za kamione.